יום שני, 1 באפריל 2013

פשטידת מנגולד ומצות

עכשיו כשהחג הכי מעפן שהיהודים הצליחו להמציא נגמר סופסוף (כן, אני שונאת את פסח למרות שאינני שומרת על כללי הכשרות). אני לא רוצה להתמרמר אבל נו באמת!!! מה יש לנו היהודים? הנוצרים צובעים ביצים, המוסלמים גם כן חוגגים ורק אנחנו בעונש. חג חרות??? פחחח הצחקתם אותי! חג העבדים תקראו לזה ונגמור סיפור. טוב אלונה, די !

אז איפה היינו? כן. פסח נגמר וחלקנו נותרנו עם למלאים של מצות אשר יוכלו להשביע את כל מדינת ישראל לעוד כ-40 שנה במדבר. מה עושים איתם אתם שואלים???

יש לי תשובה! פשטידת מנגולד מעולה :)

אם היו מספרים לי לפני חודש שאתלהב ממנגולד הייתי צוחקת לכם בפרצוף. אבל עכשיו אני נמצאת בגמילת בשר קלילה ולכן נחשפת פתאום לחומרים חדשים וטעימים. 
אם בירוקים עסקינן הנה מתכון מעולה וכל כך פשוט של אייל שני - תרד נמס לתוך עצמו. הבן אדם פשוט גאון! הוא יודע איך להתייחס לכל ירק/פרי/מוצר בצורה כל כך מדויקת ורלוונטית לסוגו. חבל שהתקשורת מנסה כל הזמן להוציא ממנו כל מני אייטמים שיתבלו להם כמה דקות מהשידורים המעפנים שלהם.

אז כמו שאייל שני מדגים תרד+חמאה מספיק ! אפילו מלח לא צריך כמאחר ובתרד יש ים מינרלים והמלח רק ישטח את הטעם המעולה שלו. אבל לנו יש מצות ואנחנו צריכים לעשות משהו .

שנתחיל?


מצרכים:

צרור עלי מנגולד
4 ביצים
6 מצות
100 גרם פתה עזים
100 גרם גבינה הולנדית
50 גרם חמאה
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

1. תחילה נטפל במנגולד. צריך לשטוף אותו היטב, לסנן את המים ולקצוץ די גס.
פורנו מנגולד

2. לאחר מכן מכניסים למחבת רחבה + 50 גרם חמאה ומאדים מספר דקות. כבר לאחר האידוי מה מעדן ולכן היזהרו כדי שלא תחסלו את כל המנגולד.


3. בקערה שמים את הגבינות+המצות+הביצים. לפני כן מרטיבים את המצות ומפוררים לחתיכות בינוניות. אין צורך לנסות לסחוט את המים מהמצות.

4. מוסיפים את המנגולד ומערבבים יחד. מסדרים בתבנית. אל תדחסו יותר מדי את הפשטידה בתוך התבנית כדי שתישאר אוורירית ויאללה לתנור 20- 30 דקות 180 מעלות (כמובן יש לחמם את התנור לפני). 

זהו יש לנו פשטידה טעימה. לדעתי היא טעימה יותר כשהיא קרה ולכן אמליץ להמתין שתתקרר ואז לפרוס לריבועים קטנים וחמודים.
ברקע האחיינית המקסימה ליהי. רגעים לפני שהיא פירקה את הפשטידה ומיזגה אותה עם הריצפה


בתאבון
בלונה :)

אין תגובות:

פרסום תגובה