יום חמישי, 24 בנובמבר 2016

לחם מחבת אלוהי ב-15 דקות

צילום: קירה קלצקי למגזין "לאישה"

אין לי סיפור מרגש על הדייט הראשון שלנו.
ולא נתקלתי בו לפתע בסמטה אפלולית אי שם בארץ זרה.
הוא תמיד היה שם שקט, מופנם ושזוף כלפי חוץ. 
אבל הריח שלו תמיד מסגיר אותו ואתה מחורמן מריחות הלחם הטרי מושיט אליו את היד בלי כל שליטה. בביס הראשון מתגלות אלפי שכבות דקיקות, ומתחת למעטפת השזופה פורץ טעם מתקתק של בצל מקורמל. אמאלה!!
אצלי בבית הכינו אותו לארוחות "בין לבין" כדי להרחיק אותנו, הילדים מאכלים חגיגיים שהכינו לאורחים. אצלנו קוראים לו "טוטואי" ׂׂ(TUTUI) המהדרין שבתושבי דגסטן קוראים לו "לובוש טוטואי" - יעני לחם טוטואי.
בשנים האחרונות כשהעמקתי את חיפושי הקולינרים גיליתי שלא רק קווקזים יודעים להכין כזה, גם סינים (בינג) והודים (פארטה) טוענים לבכורה. אבל בתכלס, מה זה משנה? 
ואז אני מושיבה את חברותי הדמיוניות מהודו וסין, מכינה לנו כוס תה- נענע היפר מתוק, פורסת לכל אחת פרוסה גדולה ואנחנו מנשנשות את הדבר המופלא הזה תוך כדי נגיסות בקוביית גבינה מלוחה.
יתרון משמעותי של הלחם הזה הוא שאין צורך בהתפחות והמתנה ממושכת. מהרגע שהחלטתם לנתק את הישבן מהספה יקח לא יותר מ-15 דקות עד שיש לכם מאפים חמים וטעימים בטירוף.
צילום: קירה קלצקי למגזין "לאישה"
שימו לב!! כדי שהמאפה יהיה מוכן מבפנים חייבים לטגן אותו על אש נמוכה אחרת הוא רק ישחים מבחוץ. בנוגע להקפאות וכו'. לא ניסיתי אבל ברמת העיקרון אין בעיה להכין את המאפים, להפריד בנייר אפייה, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. מפשירים במקרר ולא בחוץ לפחות 4 שעות ומטגנים לפי ההוראות בהמשך. אפשר גם להקפיא מוכן ולחמם בטוסטר אובן על 170 מעלות כ-10 דקות, אבל למה לכם? תכינו ותאכלו מייד - הרבה יותר טעים.
צילום: קירה קלצקי למגזין "לאישה"
*************************************************************

מתכון לטוטואי - לחם מחבת מהיר 

  • חומרים ל-2 לחמים בקוטר 20 ס"מ: 
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח  
  • 1 כפית שטוחה מלח  
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים 
למלית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק או 2 בינוניים
50 גרם חמאה (אפשר להחליף בשמן) + עוד קצת להברשה לאחר הטיגון

  • מטגנים בצל: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים בצל על אש בינונית 5-6 דקות עד לקבלת צבע זהוב עמוק. מצננים.
  • מכינים בצק: תחילה מערבבים את כל החומרים היבשים ויוצרים גומחה במרכז. יוצקים מים ולשים לבצק חלק ואחיד. 
  • מרדדים, ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים מעל מחצית מכמות הבצל בשכבה אחידה.
  • מגלגלים את הבצק לגלילה, ואז לשבלול. משטחים בעזרת ידיים ל"פיתה" בעובי 2 ס"מ. המלית עלולה לפרוץ החוצה, זה בסדר גמור.
  • מחממים מחבת כבדה ויבשה על להבה נמוכה. מטגנים את הלחם 6-8 דקות מכל צד עד להשחמה. מברישים בחמאה ומגישים מיד.
מילויים נוספים: בגדול אפשר לקחת את זה לכל כיוון שמתחשק לכם אבל הנה 3 המלצות שאני אוהבת במיוחד
** 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק ו-200 גרם גבינת חמד מפוררת
** 4-5 כפות פירה תפוחי אדמה מתובל בכורכום
** 200 גרם גבינה צהובה מגוררת עם 2 כוסות תרד קצוץ גס

בתאבון חברים,
אלונה



 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה