יום שישי, 17 בינואר 2014

מתכון ללחם פוליש של ארז קומרובסקי

בצפון הרחוק יש הרים מושלגים
לפני חודש בדיוק אחותי הבכורה חגגה יום הולדת. מאחר ומאסנו במתנות משעממות אחותי ואנוכי
(אנחנו שלוש בנות ואני הקטנה ביניהן) החלטנו לפנק את הילדה בסדנא אצל ארז קמרובסקי עליה היא
חלמה כבר זמן מה. זה המקום להגיד שזה לא תענוג זול אך שווה כל שקל בהחלט.

אני בחורה אחראית כידוע, לא רציתי לשלוח את אחותי היקרה לבד בכבישים וסיפחתי את עצמי לסדנא.
יצאנו בשעות הבוקר המוקדמות לכיוון מתת, הווו מתת כמה שאת רחוקה. נסענו ונסענו ונסענו בסוף הגענו לפנייה,
פנינו אז נסענו עוד 17 שעות אבל בסופו של דבר הגענו (זה ליד מעלות תרשיכא לדעתי)

דלעת חיננית
כשהגענו לביתו של ארז סלטים רעננים ויין לבן קליל קידמו את פנינו +שני כלבים חמודים שרבו כל הזמן על פקקי השעם. הבית של ארז הוא מהמם ברמות, הגינה מסביב הרבה יותר. למרות שרובה הייתה מכוסה בכמויות מסחריות של שלג (אתם בטח שכחתם אבל הייתה כאן סופת שלגים לפני חודש) נראו ירקות שונים ומשונים שיושבים וצורחים "תקטוף אותי". אני רציתי לקטוף אבל חששתי שהחברה בסדנא יחשבו אני וונדליסטית ורוצחת חסות.






ארז בפעולה

הבן אדם לש בצק של 15 קילו כאילו זה נוצות
 לאחר שכולם הגיעו אנחנו ירדנו למטה לחדר סנדאות ושם ארז הראה לנו שלושה סוגי לחם. שאור, פוליש (עליו ארחיב בהמשך) ולחם מהיר. בכל פעם לאחר ההדגמה והסבר השלבים אנחנו (שישבנו כמו בטטות מרותקות) קיבלנו את הלחם המדובר לטעימה בליווי סלט ויין, המון ממנו.

לחם שאור אורגינל!!!!

שמתי את אלרגיית החצילים שלי בצד ואכלתי. אוי, כמה שזה טעים

מסבחה שועית - גן עדן
מתמחה בשחיית פרפר בשמן זית
לאחר הסדנא הבנתי שלא משנה כמה ספרי בישול או מתכונים בגוגל תקראי זה לא משתווה ללראות בן אדם מוכשר שמבין מה הוא עושה עובד. כמות הידע שארז סיפק הייתה מטורפת ועד עכשיו אני חוזרת וקוראת את הנקודות שרשמתי שם. מה אגיד לכם ... אם אתם חובבי אוכל (בין אם בקטע של בישול ובין אם בקטע של אכילה) תעשו לעצמכם מתנה, לכו!!!!!!


לחם פוליש 


סגולה מציצה








קר להן, מנסות לברוח
בתחילת הסדנא היה את השלב המביך הזה שכל אחד אמור להציג את עצמו בכמה מילים. היו אנשים עם ניסיון עשיר באפיה, קונדיטורים ואנשי משמר הבגט והיו גם פשוטי העם, כמוני אשר אוהבים לזלול אוכל בכלל ובצקים בפרט. אני בטיפשותי סיפרתי שאני אופה לי ולבן זוגי בטוסטר אובן שלי (ונהנת מזה וגם הוא). אלוקי הקמחים ושמרי הבר זעמו, ארז הסתכל עלי במבט עצוב והסביר שלא ניתן להוציא לחם טוב בטוסטר אובן, המליץ לי לרכוש תנור. אבל חברה, אנחנו גרים בדירת 32 מטרים בלב ירושלים, איזה תנור ואיזה בטיח????? אין לי מקום לנעליים. אורי ישן עם הרגליים מחוץ לחלון.

אני ידעתי שאשוב הבייתה ואכין לנו לחם למרות הזעזוע שהיכה את מתת כשסיפרתי את הסוד שלי.
כמו שאמרתי למדנו שלושה סוגי לחמים: שאור- זמן הכנה הכי ארוך (שבוע ימים). פוליש- שיטה אחרת קצרה הרבה יותר וטעימה מאוד מאוד ולחם מהיר, ללא המתנה. הפוליש כבש את ליבי ואותו הכנתי כבר מספר פעמים.
חשוב לציין, הכנת הלחם דורשת השקעה אז אל תבהלו כשתקראו את השלבים אוקי? זה שווה את זה אם יש זמן. אם לא יש ים מאפיות אשר מוכרות לחמים מעולים. אני מאוהבת בלחם טלר שברחוב אגריפס אז אם אתם תושבי ירושלים מומלץ בחום!!!!
------------------------------

מצרכים:

לפוליש (הבצק המקדים):
* 300 גקם קמח לחם (קמח לחם הוא עשיר יותר בגלוטן) אפשר גם קמח רגיל
* 300 גרם מים
* 1 גרם שמרים (כן! זה ממש טיפה)

לבצק:
* 600 גרם מים קרים
* 300 גרם תפו"א מבושלים בקליפתם
* 1 ק"ג קמח
* 1 כפית שמרים יבשים
* 1.5 כפית מלח
* 2 כפות שמן זית

הכנה:

1. הכנת הפוליש: מערבבים את החומרים יחד, מעמידים 4 שעות בטמפרטורת החדר ואז עוד 12 שעות במקרר.
יוצאת בלילה די נוזלית.
2. הכנת הבצק: מנפים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את המים ושאר המצרכים כולל הפוליש שהיה במקרר. לשים הייטב כ 10 דקות. את המלח והשמן מוסיפים לקראת סוף הלישה. בשלב המלח ניתן להוסיף גם: רוזמרין, קצח או כל תוספת שאתם אוהבים.
3. לאחר לישה אינטנסיבית נותנים לבצק לנוח 3/4 שעה מכוסה בשקית ניילון.
4. מוציאים את האוויר ונותנים לטפוח שוב 3/4 שעה.
5. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל4 חלקים, מארכים כל אחד לכיכר ונותנים שוב לטפוח שעה-שעה וחצי
6. מחממים את התנור כחצי שעה לפני תחילת האפייה על חום של 250 מעלות
7. בתחתית שמים תבנית וממש לפני האפיה שופכים לתוכה כוס מים (האדים עושים טוב לבצק, גם נותנים לו לגדול יפה ולא להסגר בגלל מכת החום שהוא מקבל בכניסה לתנור וגם יוצרים כרום קשה)
8. אופים 20 דקות על 250 מעלות ועוד רבע שעה על חום של 210 מעלות
9. מצננים את הלחם והנה הוא מוכן

בתאבון,
בלונה
לחם חמוציות שנכלא בטוסטר אובן שלי


יום רביעי, 9 באוקטובר 2013

חנויות יד שנייה הכי שוות באזור השוק (ירושלים כן?)

לאחרונה פנו אלי מספר פעמים בנוגע לחנויות יד שנייה שנמצאות בלב ירושלים
ולכן החלטתי לתת לכם מסלול קצר אשר ייתן מידע רלוונטי לחנויות מסוג זה באזור השוק. כמובן ישנן ים חנויות מעבר אבל רציתי לתמצת את זה למסלול נחמד שתוכלו לשלב עם קצת נשנושים שווים (אין מצב שנסתובב ולא נוכל, בטח לא בשוק). המסלול ישלב חנויות מכמה סוגים כך שכולם ירגישו מסופקים.
לפני שנצא אני אומר זאת פעם אחת ומקווה שתקשיבו לי: אל תגיעו לשוק ביום שישי או בערב חג, פשוט אל תעשו זאת לעצמכם. אני גרה כאן ולא יוצאת אל רחוב אגריפס בשישי בכלל!!!!!

יאללה בלגן אנחנו יוצאים לסיור הוירטואלי הראשון שלנו שנייה לפני שאנוכי בורחת למקסיקו (ירח דבש) והבלוג יכנס לקומה קלה :) :) :)

הציר הראשי של המסלול יהיה רחוב אגריפס, נצא ונשוב אליו אבל הוא עמוד השדרה של המסלול. נתחיל מהחלק התחתון שלו ז"א תחילת אגריפס למי שבא מהכניסה לעיר/בנייני האומה/תחנה מרכזית

תחנה ראשונה:
חנות עתיקות / רחוב אגריפס 92
חנות שווה עם מלא פיצ'פקס ואפשר להתמקח על המחירים חופשי. קניתי משם שעון מדהים.
החיסרון העיקרי של המקום הוא שבעל המקום עובד מתי שבא לו. יש סיכוי גדול שתגיעו והיא תהיה סגורה עם זאת שווה לנסות.
כפי שאמרתי הבחור לא עובד בצורה סדירה ולכן נאלצתי לצלם מבחוץ. תראו יש שם בחור שמוטרד כמעט כמוני
מלא מלא דברים שווים ויפים
סיימתן? ייאללה ממשיכים לעלות את אחוב אגריפס. מצד ימין תהיה פנייה לרחוב ניסים בכר, היכנסו

תחנה שנייה:
חנות בגדים "טרומפלדור" / רחוב ניסים בכר
גם כאן המחירים נוחים ותמיד יש מבצעים. שימו לב שמשמאל לחנות ישנה יוגורטיה שווה בטרוף - לא פעילה בחורף! הם כמו הדובים הולכים לשנ"צ מתמשך בחורף ככל הנראה.

רחוב ניסים בכר מכיל בתוכו בתים שווים וחדשים לצד חורבות ירושלמיות קסומות
טרומפלדור!!!!
פעם הייתה גם תופרת צמודה, נראה הלכה לשנ"צ 



ככה שומרים חנייה בירושלים. שימו לב, זו היוגורטיה שסיפרתי לכם עליה, תנסו.
אז קנינו שמלה וקינחנו ביוגורט עזים חוזרים חזרה לאגריפס וממשיכים לטפס למעלה לכיוון השוק
משמאלך תהיה פניה לרחוב "הערמונים" ואז שוב שמאלה לרחוב "השקמה".

תחנה מס' 3 :
חנות כלים "חדש גם ישן" / רחוב השקמה
החנות יקרה מאוד אבל יש בה דברים מאוד מאוד יפים, כלים בעיקר. היכנסו ותציצו.

הבתים האלה זה בעצם מארזים לוויסקי, סתם שתדעו
תחנה מס' 4:
חוזרים חזרה לפניה הקודמת של רחוב הערמונים וממש מולכם יש את ה"חצ'אפוריה" מאפייה גרוזינית טעימה. אני בדרך כלל מזמינה "אימרולי" שזה עיגול בצק מלא בגבינה וחמאה או בקיצור "מוות קטן" . אם אתם כבר בקטע של חוויה ישנו משקה מוגז בצבע ירוק עז בשם "טרחון" שאני אישית מתה מתה מתה עליו כי הוא מזכיר לי את הילדות (כשהייתי קווקזית קטנה עם שפם גדול) לא בטוחה שעל כולם הוא יעשה את אותה השפעה ולכן הזהרתי.

למטה תוכלו לראות את החתולה שחלקה איתי את ה"אימרולי"
יאמייייייייייייייייייייי
מימין לחצ'פוריה ישנם זקנים שיושבים ומוכרים כל מני קישקושים ממש בעליה הזו שמצולמת כאן שבסופה תגיעו לשוק מחנה יהודה
עלינו לכיוון השוק בעליה שבתמונה שלמעלה. ישנן סמטאות אשר מחברות את השדרה המרכזית של השוק לשוק המקורה. בסמטה בשלישית (אם סופרים מהכניסה של אגריפס) נמצאת התחנה החמישית שלנו.

תחנה מס' 5:
חנות בגדים "נעומי" / צמוד לקפה "מזרחי"
חנות עם מחירים סבירים אשר יושבת בצמוד ובית קפה מעולה בשם "מזרחי". אז כשתסיימו עם הקניות מומלץ לשבת לקפה אם יהיה מקום, בדרך כלל מפוצץ. לא להגיע בשישי כבר אמרתי???


בסמטה מקבילה יעני סמטה מס' 4 ישנה חנות כלים נוספת, מוזמנים לפשפש יש צברים שווים.

עכשיו נחזור שוב לרחוב אגריפס ונמשיך לעלות לכיוון מרכז העיר. ברחוב משה בורוכוב ישנן מספר אטרקציות וזו התחנה הנוספת שלנו.

תחנה מס' 6:
סמי עתיקות / מסעדת "המוציא" / הוליצר ספרים
בסמטה הזו יש מספר דברים מעניינים לחובבי העתיקות יש את "סמי עתיקות" - רהיטים וכו'.
לרעבים שבינינו יש פה את מסעדת "המוציא" של אבי, הזוכה במסטר שף. מי שאין לו חשק לא לזה ולא לזה יש בסוף הסמטה את "הוליצר ספרים" הגדושה בספרים בשני קומותיה, אל תבהלו מהחריקות כשתכנסו זה הלקוחות שבקומה השנייה.





תחנה מס' 7:
דני ספרים / רחוב אבן ישראל פינת יפו
חנות ספרים ענקית במחירים שווים היושבת ברחוב המקביל לתחנה הקודמת שלנו. כאן קניתי 3 ספרים ב-60 שקלים לטיול.

אני מקווה שאתם עדיין לא עייפים כי נותרה לנו תחנה אחרונה ושווה לא פחות. תפתחו את ה"וויז" או "גוגל MAPS" כי אנחנו צוללים לתוך נחלאות, המקום הכי יפה בירושלים. תכתבו את שם הרחוב " רבי אריה 5" ותגיעו לתחנה אחרונה שלנו להיום.

תחנה מס' 8:
חנות בגדים ביתית / רחוב רבי אריה 5
זו חנות שמופעלת ע"י אישה נחמדה מאוד ממש מתחת לבית שלה. המחירים פשוט מגוחכים !!!!


ועכשיו עצה לי אליכם, אתם נמצאים באחד המקומות היפים ביותר ואהובים עלי באופן אישי. קחו לכם שעה-שעה וחצי לשיטוט חופשי בנחלאות.



טוב חברים אני חייבת לארוז מזוודה, אנחנו ניפגש כאן בעוד כחודש
מבטיחה לחזור עם פוסט שווה ואמשיך לעדכן תמונות בפייס של בלונים ובאינסטוש (חפשו BALONA000)

אוהבת מלא,
בלונה